Verhuur, verkoop
& herstel

 

In Vlaams-Brabant werken we aan een basismobiliteit met de fiets voor iedereen. Fietsverhuur, -verkoop en -herstel zijn hierbij de kernactiviteiten. Het recycleren van gebruikte fietsen, het streven naar kwaliteit en betaalbaarheid zijn daarbij al 30 jaar onze uitgangspunten. Naast onze passie voor fietsen kiezen we bewust voor een duurzame manier van werken met mensen en middelen.

Herstel

Op alle VELO-locaties kan iedereen terecht voor fietsherstel (met als uitzondering de herstelplaats DIY en het VELOPunt FD: die zijn voor specifieke doelgroepen). Onze prijzen zijn marktconform. We helpen u als klant zo snel mogelijk voort. Indien beschikbaar en verantwoord is herstel met tweedehands onderdelen soms mogelijk.

Verhuur

Studenten kunnen voor lange termijn fietsverhuur terecht op onze aparte website. Voor kinderen is er VELOKadee. Wil je voor een dag, een weekend, een week, … een fiets huren dat moet je op één van onze fietspunten zijn. We beschikken over diverse typen fietsen: stadsfietsen, e-bikes en fietsen voor mensen met beperkte mobiliteit. Heb je een specifieke vraag (groepsverhuur, …): contacteer ons!

Fietspunten

Dat zijn kleinere versies van onze centrale vestiging, dichter bij u. Voor meer informatie kan u doorklikken naar de pagina met onze locaties. Niet op elke locatie kunnen we een volledig aanbod realiseren. Informeer u dus even voor uw bezoek.

Verkoop

VELO verkoopt tweedehandsfietsen, maar het zijn wel pareltjes. Circulariteit ten top. Alle te koop aangeboden fietsen hebben een volledig nazicht gekregen en zijn tip-top in orde. Het aanbod (stadsfietsen, koersfietsen, e-bikes, speedpedelecs, …) kan iedere dag variëren en gezien de verscheidenheid aan fietsen variëren de prijzen ook (beginnende vanaf €150). Particuliere lease van een tweedehandsfiets is, via onze partner Bike&Co, ook mogelijk bij ons. Spring vrijblijvend binnen op de Veilingsite (Heverlee) of onze fietspunten in Aarschot en Diest.

VELOKadee

VELOKadee is het kinderfietsabonnement van VELO. Je krijgt hierbij altijd een degelijke fiets op maat van je kind, van loopfiets tot grote kinderfiets. Zodra die VELOKadee-fiets te klein is geworden voor je kind, kan je hem komen wisselen voor een grotere fiets. VELO wil alle kinderen de kans geven om op een stevige en veilige fiets rond te rijden (kansentarief). Bovendien is het onderhoud inbegrepen in het abonnement.

Tom Vanhulle

Technisch-pedagogisch coördinator

Elisabeth De Roover

Coördinator bedrijfs-
en verkoopfietsen