• Nederlands
  • English
 
 

Fietspunten

 

Fietspunten stimuleren het gebruik van de fiets door in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten fietsdiensten aan te bieden. Medewerkers houden toezicht op de fietsenstallingen en zorgen voor orde en netheid. Daarnaast kunnen fietsgebruikers in de fietspunten terecht om een tweewieler te huren of voor herstellingen (om veilig thuis te geraken). In Aarschot en Diest is er ook verkoop van 2de hands fietsen.

Fietsateliers hebben een specifieke doelstelling. In het DIY Fietsatelier in de Minderbroedersstraat in Leuven kunnen studenten zelf aan hun fiets sleutelen. En in het herstelatelier op de centrale vestiging van VELO op de Veilingsite (Heverlee) kan iedereen terecht voor om het even welke herstelling.

VELO is lid van HERWIN, de ledenorganisatie voor sociale ondernemingen die talenten en grondstoffen herwinnen (sociale economie). Bij Herwin vormen we samen met andere collega's de afdeling 'fietsmobiteit'. Wat ons bindt is dat we naast sociaal ondernemerschap ook een aantal maatschappelijke meerwaarden op het vlak van (fiets)mobiliteit nastreven. 

Fietspunt Leuven (station)

Professor Roger Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven
België

DIY Fietsatelier

Minderbroederstraat 50
3000 Leuven
België

Fietspunt Gasthuisberg

Herestraat 49
3000 Leuven
België

Fietspunt Rector De Somerplein

Rector de Somerplein
3000 LEUVEN
België

Fietsatelier Veilingsite

Hollestraat 1
3001 Heverlee
België

Fietspunt Aarschot

Statieplein 18A
3200 Aarschot
België

Fietspunt Diest

Turnhoutsebaan
3290 Diest
België